Många konsumenter kan förvänta sig betydligt lägre elkostnader då vindkraften slår igenom allt mer. Visserligen är vindkraft känsligt för väderförhållande, och det måste trots allt blåsa för att elen ska produceras. Sverige med sin långa kustlinje är perfekt lämpat för att kunna producera el med vindkraft året om.

Normal förbrukning av el i hemmet

Det är inte alla som har en uppfattning om hur mycket el som det görs av med i ett normalt hushåll. Exempelvis en villa som har el som uppvärmning gör av med cirka 25 000 kWh per år. Det här gör ett hål i plånboken på omkring 3500 kronor. Bor man i lägenhet gör man av med mindre. En vanlig lägenhetsförbrukaning brukar vara omkring 2500 kWh per år. Då räknas inte värmen med i kostnaderna. Det finns en hel del apparatur som behöver el i ett vanligt hushåll, och det blir bara allt fler apparater som kräver att laddas. Kan vi börja utnyttja vindkraftverken mer, kommer vi kunna ladda allt vi behöver för att arbeta och leva våra liv. Det är alltså en allt större del av energiförbrukningen som går till olika handhållna apparater som vi använder. Vindkraftverken kan alltså ladda tabletten du håller i handen, och spelar exempelvis Speedy Casino Sverige på. Du kan spela deras lotto spel eller spel inom sport, med förnybar el, som kommer att vara vänlig mot plånboken.

Klassiska knep för att spara ström

För den som vill spara några kronor på elräkningen lönar det sig alltså att titta närmare på vad vindkraftverken har att erbjuda. Man kan dessutom utföra några enkla saker som:

  • Dra ut sladden från de apparater man inte använder.
  • Låta bli att lämna laddaren i grenuttaget
  • Alltid släcka efter sig då man går ut ur ett rum
  • Undvika stanbylägen på alla möjliga maskiner
  • Dra ned värmen och även optimera temperaturen i frysen