Rädda Holmön från vindkraften
Hem    Arkivet    Kampen i media    Om Holmön    Info om siten                                                                                      Admin Tools                  Nöje                                                                                   

VITTNESMÅL BOENDE NÄRA INDUSTRIELLA VINDKRAFTPARKER</h2>

2015-04-29

VITTNESMÅL BOENDE NÄRA INDUSTRIELLA VINDKRAFTPARKER

"Jag hade svårt att somna och att koppla av, eftersom jag in i sovrummet hörde ett pulserande dån hela tiden. Swosch, swosch, swosch,...Jag gick ut med min bullermätare och mätte utanför fönstret: ca 45 dB i ekvivalent ljudnivå."

"Det här är inte vindkraft -det är våldtäkt. Vilken polis kan jag tillkalla? Vem utreder detta brott?"

"Ljudet påverkar för att inte tala vibrationerna. Jag blev tvungen flytta ateljén från framsidans uthus till källaren för att kunna stå ut att arbeta när det blåser. Vår mörka natthimmel är ersattav ständigt blinkande rödljus."

"Vi, vindkraftverkens grannar, får betala ett mycket högt pris för den el som kraftverken producerar."

"Efter några år har man nästan glömt hur det känns att kunna må bra hemma. Vart vänder man sig när man väcks mitt i natten av ett rungande verk som börjar väsnas för att vinden eller luftfuktigheten ändras?"

"Vissa dagar kan vi inte ens höra fågelnsom sitter några meter bort."

”Det är läskigtMamma, jag vill hem!” sa min dotter, 4 år, då vi i förmiddags cyklade till skogen i Ekestad och vindkraftverken lät jättehögt.

"Detta är tortyr och mig veterligen är det strängt förbjudit i vårt land att utsätta folk för detta."

"Eolos Vind anser ”störningen är sådan som ska tålas. Det är så få det berör. ” När det gäller åsynen av verken hjälper det inte att vända sig bort från dem. De speglar sig i fönster- rutorna vilket ger känslan av att allt snurrar och gungar."

"Ena stunden är slagen höga och andra sekunden låga. Man hinner inte stressa av innan det sätter igång igen."


Ovanstående citat kommer från redan drabbade personer i Skåne. Den numera krympande skaran markägare, positivt inställda till storskalig utbyggnad på Holmöarna, bör läsa igenom de kompletta vittnesmålen i bifogad pdf-fil. Vill ni verkligen ha det så här illa ?

VITTNESMÅL BOENDE NÄRA INDUSTRIELLA VINDKRAFTPARKER

/Redaktionen

155 Kommentarer


FRIA VINDAR SAMMANFATTAR</h2>

2015-04-23

Fria VindarNu bidar vi nya tider; ny optimism, reella krafttag av ungdomar, realistiska personer, framtidsdugligt tänkande, Sävar Holmöns kyrkliga samfällighet, byamän i förening med fritidsboende, affären, Capella, Panget, det redan etablerade starka Båtmuseet, Hamnföreningen, Intresseföreningen, STF, Berguddens vandrarhem, Stora Fjäderäggs fyrplats o vandrahem med fågelstationen, Naturvårdsverket, Piraterna?,sommarstugeägarna, postrodden, Holmödagarna, See Jazz, visfestivalen och för lång tid framöver Fria Vindar för ett fritt växande Holmön, mfl, mfl.

Jag har ställt frågan till sjöfartsverket (kanske fel instans?) om de kan tänka sig ställa "komlet" (sjömärket) på Lillhällan vid infarten till Byviken till förfogande för en seriös skylt placerad på toppen med t ex texten; VÄLKOMMEN TILL HOLMÖN. Har dock ej fått svar.

Till sommaren bidrar jag så gott jag kan med en "Liten Holmöguide - Älska Holmön". Samt en CD med den obekanta men nu avslöjade; BRUDMARSCHEN I HOLMÖNS KYRKA under en 40.års period på 1900-talet.


/Gunnar Fredriksson

102 Kommentarer


FRIA VINDAR SAMMANFATTAR</h2>

2015-04-15

Kärt möte på KvarkenBettan, trotjänaren och Capella, framtiden träffas. FV hälsar Capella välkommen. Nu kan vi äntligen erbjuda besökare en bra överfart. Turism, naturvård och att värna kulturen blir Holmöns framtid. Vi villl inte ha vindkraft.


/Redaktionen Fria Vindar